Hoe graag had ik geweten hoe bijvoorbeeld mijn grootmoeder de grote gebeurtenissen in haar leven, waar nu alleen officiële archiefstukken nog van getuigen, beleefde. Welke beslissingen heeft zij ooit genomen, waarom, en wat waren de gevolgen? Wat jammer dat zij haar levensverhaal nooit heeft opgeschreven. Wij hadden haar graag leren kennen. Nu is zij voor ons, haar nakomelingen, slechts een vermelding in de stamboom, al haar ervaringen zijn verloren gegaan…

Vanuit dat gevoel heb ik mijn normale schrijfbezigheden verruild voor het schrijven van de levensverhalen van anderen. De prijs die dit kost staat in geen verhouding tot het resultaat, wat voor de hoofdpersoon, de families van nu en hun nakomelingen werkelijk onbetaalbaar is. Mijn opleiding tot regressietherapeut helpt me daarbij; hierdoor kan ik mensen stukjes van hun leven helpen herinneren, die ver zijn weggezakt in hun geheugen, en zo een volledig verhaal krijgen. Velen vinden tijdens dit proces ook berusting en acceptatie van nog onverwerkte ervaringen. Ik vind het prachtig werk!