Ieder interview levert wel verrassingen of nieuwe inzichten op. Daarom vind ik het leuk om mensen te interviewen, of dat nu op zakelijk of persoonlijk gebied is. Ik werk al zo’n 25 jaar als journalist en heb inmiddels zeker vijfhonderd mensen geïnterviewd. Ik denk dat ik me goed kan inleven in mensen en goed kan luisteren. De kunst is er om er vervolgens een mooi, logisch verhaal van te maken.

Ik schrijf het liefst het levensverhaal van mensen die iets bijzonders in hun leven hebben meegemaakt en dat graag kwijt willen. Voor mij is een interview geslaagd als de geïnterviewde net iets meer vertelt dan hij of zij van plan was, maar dat achteraf prima vindt omdat het mooi op papier staat en het eindelijk maar eens gezegd moest worden. Een levensverhaal is denk ik pas geslaagd als de geïnterviewde een eerlijk verhaal wil vertellen en ook kritisch naar zichzelf durft te kijken.

Drie dagen per week werk ik als hoofdredacteur van het Nederlands Tandartsenblad, een vakblad voor tandartsen. Daarnaast werk ik als freelance journalist, onder meer om levensverhalen te schrijven. Verder doe ik graag aan sport (tennis, hardlopen en lange afstandwandelen) en lees ik graag literatuur.