De personen waarvoor wij tot nu toe levensverhalen hebben geschreven zijn de wat draagkrachtigen uit de samenleving.

 

De afgelopen jaren hebben we echter veel aanvragen ontvangen van mensen die graag hun verhaal zouden willen laten optekenen, maar helaas niet genoeg geld hebben.
Omdat juist deze verhalen een andere kant van het leven belichten dan het levensverhaal van de wat rijkere onder ons, zijn wij gaan kijken of crowdfunding een oplossing zou kunnen bieden.

Crowdfunden betekent dat (onbekende) mensen (de crowd) een bijdrage leveren aan een bepaald doel of project.
Er zijn speciale websites die puur gericht zijn op crowdfunden (bijvoorbeeld www.doneeractie.nl).

Mensen geven meestal niet zomaar geld weg. Ze willen er liefst iets voor terug. In ons geval krijgt iedereen die een bijdrage levert, een getekend exemplaar van het gedrukte levensverhaal. Alle donateurs worden ook vermeld in het boek als zijnde sponsor van het levensverhaal. Daarnaast is er ook een boekpresentatie (met een hapje en een drankje) waarbij alle donateurs aanwezig mogen zijn. Tijdens de boekpresentatie zal het mogelijk zijn om de verteller en de schrijver te ontmoeten.

Mensen die zich aanmelden kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van de mogelijkheid tot crowdfunding.
Om crowdfunding succesvol te maken zal de publiciteit opgezocht moeten worden. Dit houdt in dat de deelnemer niet anoniem zijn verhaal kan doen.
Er zal een promotievideo worden opgenomen waarin de deelnemer aangeeft waarom mensen hem of haar moeten sponsoren.

De eerste persoon die hier gebruik van gaat maken is Gerrit Smit:

“Ik heb met mijn levensverhaal in augustus dit jaar in het magazine LEF gestaan met mijn partner. Dit was een dubbel interview. Loop al een lange tijd rond om mijn levensverhaal in een boek uit te brengen omdat ik denk dat veel mensen hier iets aan zullen hebben in herstel (ben zelf ex alcoholist). Ik werk nu als ervaringsdeskundige bij Tactus verslavingszorg in Enschede.
Heb zelf niet de financiele mogelijkheden”


Iedereen die minimaal 45 euro doneert, ontvangt een getekend boek en wordt ook met naam opgenomen in het boek onder het kopje “Donateurs”. Na voltooing van het boek zal er ook een boekpresentatie in Utrecht gehouden worden, waarbij alle donateurs aanwezig mogen zijn. Klik hier om naar de doneeractiepagina te gaan op www.doneeractie.nl